11.04.2013

Meksika Salatası

Malzemeler:

500 g meksika fasulyesi konservesi
1 demet dereotu
Kornişon turşu
1 küçük kutu konserve mısır
2-3 tane yeşil soğan
Dilimlenmiş yeşil zeytin
Nar ekşisi
Zeytinyağı
1 küçük paket mısır cipsi
Tuz

Yapılışı:

Fasulye konservesi  ve mısır bol suda yıkanarak iyice süzülür. Diğer tarafta diğer malzemeler küçük küçük doğranır, tüm malzeme birbirine karıştırılır. Servisten hemen önce üzeri mısır cipsi ile süslenir ( daha önce süslenirse mısır cipsi gevrekliğini kaybediyor). Afiyet olsun.

Annemin İçli Köftesi

Malzemeler:

2 su bardağı ince bulgur
1/2 su bardağı un
3 yumurta
1 yemek kaşığı salça
1 tatlı kaşığı biber salçası
1 tatlı kaşığı tuz

İçine 250 g kıyma 2 adet soğan 1 su bardağı kıyılmış ceviz

Yapılışı:

İç Malzemesi:  Kıymayı ve soğan kavrulup soğutulur, içine kıyılmış ceviz ilave edilir, donmaya yakın soğuklukta olmalıdır.

Bulgur sıcak su ile hafif ıslatılır ( yarı ıslak yarı kuru olacak). Üzeri kapatılarak 10 dakika dinlendirilir. Daha sonra geri kalan malzemeler katılarak yoğurulur. Yumurtadan büyük parça alınarak elle içi oyulur, kıyma koyularak kapatılır, şekillendirilir. Hepsi hazır olunca bol kaynar suda 5-6 dakika haşlanır, daha sonra bol kızgın yağda kızartılır. Afiyet olsun.