7.03.2006
Muzlu Pasta
Malzemeler:
Pandispanya için;
2 kahve fincanı un
2 yumurta
5 yemek kaşığı toz şeker
1/2 çay kaşığı kabartma tozu
1/2 çay bardağı su
Ara kreması için;
1 paket Dr. Oetker vanilyalı krem ole
500 ml süt
2 muz
Üstü için;
1 paket krem şanti
1 su bardqğı süt
Muz
Hindistan cevizi
Yapılışı:
Pandispanya hamurunu hazırlamnak için, yumurta ve toz şeker çırpılır, diğer malzemeler de eklenip çırpılır. Yağlı kağıt serilmiş 20 cm çaplı kalıba boşaltılır, önceden ısıtılmış 180 C lik fırında 15-20 dakika pişirilir.
Soğuduktan sonra keskin bir bıçakla enine ikiye bölünür. Şekerli ılık süt ile iki kat da ıslatılır.
Sütle çırpılarak hazırlanan krema pastanın ilk katı üstüne yayılır, Kremanın üzerine dilimlenmiş muzlar yerleştirilir. İkinci kat konulduktan sonra hazırlanan krem şanti ile pastanın üstü ve kenarları kaplanır. Muz dilimleri ve hindistan cevizi ile süslenir. Afiyet olsun...
Kaydol:
Kayıtlar (Atom)