14.12.2009

Muzlu Diyet Puding






Malzemeler:

500 ml yarım yağlı süt
2 adet muz
2 yemek kaşığı nişasta
2 yemek kaşığı şeker
vanilya

Süt ve muz blenderden geçirilerek tencereye aktarılır. Şeker ve vanilya eklenerek kaynatılır. Diğer tarafta çok az suda ezilmiş nişasta yavaşça kaynayan süte eklenirken bir taraftan da hızlıca karıştırılarak bir taşım kaynatılır. Kaselere aktarılır. Hindistan cevizi ve muz dilimleri ile süslenir. Afiyet olsun...

Portakallı Kereviz

Malzemeler:

1 kg kereviz
3 havuç
3 orta boy soğan
zeytinyağı
2 portakal suyu

Yapılışı:

Kerevizler soyulup doğranarak limonlu suda bekletilir, kararmaması için tencereye konmadan hemen önce süzülür. Soğan yemeklik doğranıp şeffaf olana kadar zeytinyağında pişirilir. Geniş bir tencerenin içine kerevizin yarısı ve doğranmış havucun yarısı koyulur. Üzerine önceden pişirilmiş soğanın yarısı eklenir. Bir miktar tuz serpilir. Daha sonra kerevizin, havucun ve soğanın kalan kısmı tencereye ilave edilir, tuz ilave edilir. En son portakal suyu ilave edilir. Önce yüksek ateşte kaynaması beklenir, sonra kısık ateşte ağzı kapalı şekilde kerevizler ve havuçlar yumuşayana kadar pişirilir. Sıcakken servis kabına alınır. Afiyet olsun...