27.09.2009

Tahinli Cevizli Tatlı


Üç kat baklava yufkasının içine tahin şeker karışımı yayılır. Üzerine dövülmüş ceviz serpilerek rulo yapılır. Üzerine yumurta sarısı sürülerek susam serpilir. Rulo 4- 5 parçaya kesilerek 175 derecelik fırında pişirilir.

Tart Pasta


Malzemeler:

2 yumurta

1 çay bardağı şeker

1 çay bardağı süt

1 çay bardağı sıvıyağ

kabartma tozu

vanilya

2.5 su bardağı un

Yapılışı:

Şeker ve yumurta krem kıvamına gelene dek çırpılır. Üzerine süt ve sıvı yağ eklenir. Kabartma tozu, vanilya eklenir. Son olarak un ilave edilerek tart kalıbına boşaltılır. Önceden ısıtılmış 175 derecelik fırında 20 dakika pişirilir. Pişip pişmediği kürdan ile kontrol edilir. (Kek tarifi yetur'dan)

Pişen pasta tabanı servis tabağına ters çevrilir. 2 paket çikolatalı puding tarifinde yazandan biraz daha koyu kıvamda pişirilir. Kekin üzerine sıcak olarak dökülür. Fındık, yeşil fıstık, hindistan cevizi ve şekilli çikolatalarla süslenir. Bir gece buzdolabında dinlendirilerek servis edilir.

Patatesli ve Ispanaklı Börek