14.02.2006

Kümbet Pasta



Malzemeler:

1 adet kakaolu pasta keki

Ara kreması için;
1 paket Dr. Oetker vanilyalı Krem Ole
2 muz
500 ml süt

Üstü için;
50 g bitter çikolata
1 küçük paket (200 ml) krema
Süslemek için hindistan cevizi, damla çikolata

Yapılışı:

Pasta kekinin her iki katı ılık şekerli süt ile ıslatılır. Bir salata kasesi içerisine strech film yayılarak kekin bir parcası kase içerisine dikkatli bir şekilde yerleştirilir. Kase ne kadar derinse pasta daha bombeli olacaktır. Krem ole paketinin üzerindeki tarife göre hazırlanır ve kase içerisindeki kekin üzerine yayılır ve düzeltilir. Muz souyup dilimlenir ve kremanın üzerine istenildiği kadar yerleştirilir. Kekin ikinci katı üstüne kapatılır. 1 saat kadar buzdolabında bekletilen pasta daha sonra düz geniş bir tabağa ters çevrilir. Bitter çikolata benmari usülü eritilerek üzerine krema eklenir, iyice karıştırdıktan sonra pastanın üzeri ve kenarları bu karışım ile kaplanır. Hindistan cevizi ve damla çikolata ile süslenir, istenirse ara kremasına da damla çikolata katılabilir. Bir iki saat buzdolabında bekletildikten sonra pasta servise hazırdır. Afiyet olsun...