29.09.2005

Açma


Malzemeler

2 yumurta (1 sarı üstüne)
1 su bardağı sıvı yağ
1 su bardağı süt
1/2 su bardağı ılık su
1 paket yaş maya (42 g)
1/2 çay bardağı şeker
aldığı kadar un

Yapılışı

Ilık suda maya ertilir. Tüm malzemeler karıştırılarak, oldukça yumuşak bir hamur elde edilir. Hamurun üstü kapatılarak ılık bir yerde 1 saat kadar mayalanması beklenir. Mayalanan hamurdan cevizden büyük parçalar koparılarak elle çay tabağından büyük daireler açılır. Biraz margarin sürülerek hamur rulo yapılır. Rulonun iki ucu ters tarafa bükülerek burulur ve son olarak birleştirilerek yağlı kağıt serilmiş tepsiye aralıklı olarak dizilir. Üzerine yumurtanın sarısı sürülür ve çörek otu serpilir. Önceden ısıtılmış 180 derecelik fırında üstü kızarana kadar pişirilir. Afiyet olsun...