3.03.2006
Kestaneli Pasta
Malzemeler:
1 adet sade hazır pastaban
Ara kreması:
1 su bardağı kestane püresi
1 paket vanilyalı Dr. Oetker Krem Ole
2,5 çay bardağı süt
Üstü için:
1 paket krem şanti
1,5 su bardağı süt
bitter çikolata
8-10 tane kestane
Yapılışı:
Kekin her iki katı ılık şekerli süt ile ıslatılır. İlk katın üzerine 1 su bardağı kestane püresi yayılır. Diğer tarafta krem ole ve süt çırpılarak elde edilen krema kestane püresinin üzerine yayılır. Kekin ikinci katı yerleştirilir. Ayrı bir yerde hazırlanan krem şanti ile pastanın üstü ve kenarları düzgün bir şekilde kaplanır. Bitter çikolata benmari usulü eritilir. İstenirse içerisine 1-2 yemek kaşığı krema da eklenebilir. Şekerli suda bütün olarak haşlanmış olan kestaneler çikolata ile kaplanır, buzdolabında soğutulduktan sonra istenildiği şekilde pastanın üzerine yerleştirilir. Erimiş çikolata arttı ise isteğe göre süsleme yapılabilir. Afiyet olsun...
Kaydol:
Kayıtlar (Atom)