19.03.2006
Hindistan Cevizli ve Çikolatalı Kek
Malzemeler:
3 yumurta
1 su bardağı toz şeker
1 su bardağı süt
1 su bardağı sıvı yağ
1 su bardağı hindistan cevizi
1 paket kabartma tozu
1 paket vanilya
80 g bitter çikolata
Aldığı kadar un
Yapılışı:
Yumurta ve şeker krema kıvamına gelene kadar iyice çırpılır, üzerine süt, sıvı yağ, hindistan cevizi ve vanilya eklenir. Un ve kabartma tozu da elenerek karışıma ilave edilir ve iyice karıştırılır. Çikolata küçük parçalara bölünerek una bulanır ve fazla un silkelenir. Kek kalıbı yağlanır, kek hamurunun 2/3 lük kısmı kalıba dökülür, sonra çikolata parçaları serpilir ve kalan kek hamuru da ilave edilerek önceden ısıtılmış 175 C lik fırında 35- 40 dakika pişirilir, pişip pişmediği kürdanla kontrol edilir. Afiyet olsun...
Kaydol:
Kayıtlar (Atom)