8.12.2009

Muzlu- Çikolatalı Pasta


Malzemeler
1.5 paket iki renkli ya da tek renkli kedi dili bisküvi
2 küçük kutu muzlu süt
muz
Muhallebisi;
1 litre süt
2 türk kahvesi fincanı tepeleme ve 2 yemek kaşığı tepeleme un
4 türk kahvesi fincanı şeker
vanilya
1 paket kakao
25 g margarin
50 g bitter çikolata
Yapılışı
Kedi dili bisküviler muzlu sütle hafif ıslatılarak kelepçeli kek kalıbı çemberi yardımıyla servis tabağına dik olarak dizilir. Tabanına da bir sıra bisküvi ıslatılarak dizilir. Muz dilimleri yerleştirilir. Ayrı bir yerde çikolata ve margarin hariç malzemeler karıştırılarak muhallebi pişirilir. Piştikten sonra margarin ve çikolata katılarak karıştırılır. Yarısı pastaya yayılır. Üzerine bir sıra daha bisküvi ve muz dilimleri yerleştirilir. Muhallebinin kalan kısmı yayılır. Muz ve erimiş çikolata ile pastanın üzeri süslenir. Buzdolabında yeterince soğuduktan sonra kelepçe yavaşça çıkartılarak dilimlenip servis yapılır. Afiyet olsun...