14.02.2013

İncirli Muhallebili Tatlı


Malzemeler:

Kek:
  • 6-7 adet kuru incir (suda ıslatılmış, iyice kurutulduktan sonra ufak ufak doğranmış)
  • 1/2 su bardağı ceviz içi
  • 1 su bardağı toz şeker
  • 1 su bardağı un
  • 3 yumurta
  • 1 paket  kabartma tozu
Şerbeti:
  • 1,5 su bardağı sıcak su
  • 1 yemek kaşığı nescafe
  • 1/2 su bardağı toz şeker
Muhallebi:
  • 2 yemek kaşığı nişasta
  • 2 yemek kaşığı  un
  • 1lt süt
  • 5 yemek kaşığı toz şeker
  • İnmeye yakın 50gr tereyağı
  • Piştikten sonra 1 poşet toz krem şanti
Yapılışı:

Kek için yumurta ve şekeri çırpın, unu, kabartma tozunu ve cevizi ekleyip karıştırın. Yağlanmış büyük kare borcama dökün, suda ıslatılmış, iyice kurulanmış incirleri küçük küçük doğrayıp az unlayarak kek hamurunun üzerine serpiştirin, 150-160C de pişirin (incirden dolayı düşük ısıda pişmesi gerekiyor). Kürdan ile pişip pişmediğini kontrol edin.
Kek piştikten sonra 3-4 dak. havalandırın.
Şerbet malzemelerini karıştırıp (pişirmeden) kekin üzerine dökün.
Muhallebi için, krem şanti haricindeki malzemelerle muhallebiyi yapın. Piştikten 5 dakika sonra 1 poşet toz krem şantiyi ekleyip mikserle çırpın.
Kekin üzerine muhallebiyi üzerine yayın, üzerine hindistan cevizi serpin. Buzdolabında 2-3 saat bekletin.
Afiyet olsun...