21.03.2006

Katmer Poğaça



Malzemeler:

1 su bardağı süt
1 çay bardağı sıvıyağ
1 yumurta
1 yemek kaşığı kuru maya
1 çay kaşığı tuz
1 çay kaşığı toz şeker
3-4 su bardağı un
1/2 kalıp beyaz peynir
dereotu ya da maydonoz
Oda sıcaklığında 100 g tereyağ ya da margarin

Yapılışı:

Isıtılan sütün içinde maya eritildikten sonra, yumurtanın beyazı ve diğer malzemeler katılarak yumuşak bir hamur elde edilir. Hamur 10 parçaya bölünür, herbiri 8-10 cm çapında açılır. Her açılan parçanın üzerine tereyağ sürülerek hepsi üstüste konur. Hepsi birlikte 40- 50 cm çapında açıldıktan sonra 16 parçaya bölünür,içine hazırlanan peynirli içten koyularak sigara böreği sarar gibi sarılır, yağlı kağıt serilmiş tepsiye koyulur, tepsinin üzeri başka bir tepsi ile kapatılarak 30 dakika mayalandırılır. Sonra üzerine yumurta sarısı sürülerek 180 C lik fırında üstü kızarana kadar pişirilir. Afiyet olsun...