15.11.2009

Kedi Dilli Pasta

Malzemeler:

200 g kedi dili bisküvi
800 ml süt
2 yemek kaşığı tepeleme nişasta
1/2 su bardağı toz şeker
Vanilya
Hazır çikolata sosu
Fındık
Neskafe

Yapılışı:

Bisküviler bir sıra neskafeli şekerli ılık su ile ıslatılıp borcama dizilir. 500 ml süt 2 yemek kaşığı nişasta, vanilya ve toz şekerle muhallebi pişirilir. Bisküvilerin üzerine yayılır. Neskafe ile ıslatılarak 2. sıra bisküvi de dizilir. 300 ml süt ile çikolata sosu pişirilir. Bisküvilerin üzerine yayılır. Fındık ile süslenir. Afiyet olsun.

Yufka Tabanlı Vejeteryan Pizza





Malzemeler:

300 g yufka
2 yumurta
1/2 su bardağı süt
1/2 su bardağı su

100 g beyaz peynir
100 g dilimlenmiş mantar
2 dilimlenmiş domates
100 g rende kaşar

Yapılışı:
Yufka elle didiklenir. Yumurta, süt ve su ile harmanlanır. Küçük yuvarlak borcam yağlanır ve karışım yayılır. Üzerine beyaz peynir, domates ve mantar dilimleri koyulur. 180 derecelik fırında altı üstü kızarana kadar pişirilir. Son olarak kaşar rendesi serpilir ve eriyene kadar fırında tutulur. Afiyet olsun.