14.12.2009

Portakallı Kereviz

Malzemeler:

1 kg kereviz
3 havuç
3 orta boy soğan
zeytinyağı
2 portakal suyu

Yapılışı:

Kerevizler soyulup doğranarak limonlu suda bekletilir, kararmaması için tencereye konmadan hemen önce süzülür. Soğan yemeklik doğranıp şeffaf olana kadar zeytinyağında pişirilir. Geniş bir tencerenin içine kerevizin yarısı ve doğranmış havucun yarısı koyulur. Üzerine önceden pişirilmiş soğanın yarısı eklenir. Bir miktar tuz serpilir. Daha sonra kerevizin, havucun ve soğanın kalan kısmı tencereye ilave edilir, tuz ilave edilir. En son portakal suyu ilave edilir. Önce yüksek ateşte kaynaması beklenir, sonra kısık ateşte ağzı kapalı şekilde kerevizler ve havuçlar yumuşayana kadar pişirilir. Sıcakken servis kabına alınır. Afiyet olsun...

Hiç yorum yok: