11.04.2013

Annemin İçli Köftesi

Malzemeler:

2 su bardağı ince bulgur
1/2 su bardağı un
3 yumurta
1 yemek kaşığı salça
1 tatlı kaşığı biber salçası
1 tatlı kaşığı tuz

İçine 250 g kıyma 2 adet soğan 1 su bardağı kıyılmış ceviz

Yapılışı:

İç Malzemesi:  Kıymayı ve soğan kavrulup soğutulur, içine kıyılmış ceviz ilave edilir, donmaya yakın soğuklukta olmalıdır.

Bulgur sıcak su ile hafif ıslatılır ( yarı ıslak yarı kuru olacak). Üzeri kapatılarak 10 dakika dinlendirilir. Daha sonra geri kalan malzemeler katılarak yoğurulur. Yumurtadan büyük parça alınarak elle içi oyulur, kıyma koyularak kapatılır, şekillendirilir. Hepsi hazır olunca bol kaynar suda 5-6 dakika haşlanır, daha sonra bol kızgın yağda kızartılır. Afiyet olsun.

Hiç yorum yok: