Malzemeler:
250 gr. tatlı lor
1/4 su bardağı sıvıyağ
1/4 su bardağı şeker
1/4 su bardağı şeker
2 yumurta ( birinin akı üstüne)
1 paket kabartma tozu
1/4 limon suyu
2 paket damla sakızlı vanilya ya da 1-2 parça dövülmüş damla sakızı
2 su bardağı un ( yumuşak bir hamur elde etmek için kıvama göre un miktarı azaltılabilir ya da artırılabilir)
Üstü için susam
Lor,yağ ,şeker,yumurta peynir pütürsüz olana kadar çırpılır. Kabartma tozu,limon suyu, vanilya ve un eklenerek yumuşak bir hamur yapılır. Hamurdan ceviz büyüklüğünde toplar yapılır, önce yumurta akına sonra susama batırılarak az yağlanmış tepsiye dizilir. Önceden ısıtılmış fırında 200 derecede pişirilir. Afiyet olsun...
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder