Malzemeler
200 g kedi dili bisküvi
1 litre süt
1 yumurta
3 Türk kahvesi fincanı un
3 Türk kahvesi fincanı toz şeker
1 küçük paket labne peynir
Kedi dillerini ıslatmak için;
2 neskafe fincanı sıcak su
2 yemek kaşığı neskafe
2 yemek kaşığı tozşeker
Süslemek için kakao
Yapılışı:
Yumurta, un ve şeker bir tencereye konur, üzerine süt ilave edilerek çırpma teli ile homojen bir şekilde karıştırılarak koyulaşıp göz göz olana kadar pişirilir. Sıcakken labne peynir katılılıp pürüzsüz bir kıvam alana kadar yine çırpılır.
Diğer tarafta sıcak su içerisinde neskafe ve şeker eritilir. Bisküviler tek tek ıslatılarak borcama dizilir. Hazırlanan krema biraz soğuyunca yayılır. Bir çay süzgecine kakao koyulup pastanın üstüne serpilerek süslenir. Buzdolabında iyice soğuduktan sonra servis edilebilir. Afiyet olsun...
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder