17.10.2009

Bir Hamur, Üç Kurabiye

Malzemeler:

1 su bardağı krema
125 gr eritilip soğutulmuş margarin
2 yemek kaşığı şeker
1 yemek kaşığı sirke
1 paket kabartma tozu
un

Yapılışı:

Malzemeler kulak memesi kıvamında yoğurulur. (Hamur tarifi Yetur'dan) Üçe ayrılır. ilk kısım ceviz büyüklüğünde parçalar kopartılıp çay tabağı genişliğinde açılarak içine tane çikolata koyulup kapatılır. (Fotoğrafta dış tarafta) ikinci kısım merdane ile dikdörtgen olarak açılır. İçine havuç reçeli ya da istenilen herhangi bir marmelat konularak rulo yapılır. Rulo istenilen büyüklükte kesilir. (Fotoğrafta karşıda)Üçüncü kısma 1 yemek kaşığı sakız reçeli ilave edilirek biraz da un ilavesi ile tekrar yoğurulur. Ceviz büyüklüğünde parçalar kopartılıp elle yuvarlatılıp tepsiye dizilir. (Fotoğrafta ortada)Üzerleri pempeleşene kadar yaklaşık 170 derecede pişirilir. Üzerine pudra şekeri serpilerek servis edilir. Afiyet olsun.

Hiç yorum yok: